Asukasinfo

Seuraavassa olemme keränneet hyödyllistä tietoa asukkaille erilaisiin tilanteisiin.

Katso vastuunjakotaulukko

Muutto taloon/talosta pois

Tiedot väestörekisteriin päivittyvät virallisella muuttoilmoituksella, jonka voi tehdä postiin tai suoraan maistraattiin puhelimitse p. 0203 456 456, internetin kautta https://www.posti.fi/fi/henkiloille/muuttoilmoitus tai lomakkeella postitoimipaikkoihin.

Virallisen muuttoilmoituksen tiedot eivät kuitenkaan välity huoltoyhtiölle tai isännöitsijätoimistolle, vaan huoneistoon muuttavien henkilöiden nimet ja syntymäajat on ilmoitettava erikseen esim. oheisella muuttoilmoituslomakkeella tai sähköpostilla. Muuttoilmoituksen teko taloyhtiölle on tärkeä, jotta saamme talonkirjan tiedot päivitettyä, ja vaihdettua uusien asukkaiden nimet oviin, ilmoitustauluille ja postilaatikoihin. Esimerkiksi ovenavaus suoritetaan vain, mikäli asukas on talonkirjassa. Myös muutettaessa pois on lähtöilmoitus tehtävä huollolle.

Muita muuttoon liittyviä asioita ovat vielä: Sähkösopimuksen tekeminen sähkölaitoksen kanssa, mahdollisten lankapuhelimien ja internet-liittymien siirto, kotivakuutuksen ottaminen/siirtäminen.

Vikailmoitukset huoltoyhtiölle

Tehtävämme on huolehtia asiakaskiinteistöjemme kunnosta siten, että asukkaat viihtyisivät, ja tuntisivat olonsa turvalliseksi.

Mikäli havaitsette vikaa esim. asuntonne tai yhteisten tilojen lämmitys, -ilmanvaihto, -vesi/viemärilaitteissa, sähkölaitteissa tai autopaikoissa, pyydämme teitä ottamaan yhteyttä toimistoomme mahdollisimman pikaisesti. Sivuiltamme löytyvästä asunto-osakeyhtiöiden vastuunjakotaulukosta voi tarkistaa, kuuluuko korjaus yhtiölle vai osakkaalle.

Kiireiset, välitöntä korjausta vaativat viat on ilmoitettava heti puhelinnumeroomme 020 796 9310, jossa vastataan 24 h/vrk.

Muut asumisviihtyvyyteen vaikuttavat tekijät

Työntekijämme kiertävät kohteissamme säännöllisesti tarkistaen pihan ja yleisten tilojen siisteyden, sekä pihakalusteiden ja esim. lamppujen kunnon. Mikäli kuitenkin havaitsette puutteita tai vikoja, ilmoitus toimistollemme jouduttaa niiden korjaamista.

Toivomme asukkaiden myös itse huolehtivan omalta osaltaan talon yhteisten tilojen ja pihamaan siisteydestä ja turvallisuudesta. Esimerkiksi seuraavat asiat on syytä ottaa huomioon. Autolla ajo pihamaalla on sallittu vain satunnaisten huoltoajojen osalta sekä hälytysajoneuvoille. Jätteiden osalta toivomme asukkaiden noudattavan YTV:n ohjeita lajittelusta, sekä roska-astioiden täyttämisestä. Tavaroiden säilyttäminen porrashuoneissa ja kellarikäytävillä on kielletty paloturvallisuuden takia. Yhteisten saunatilojen käytön jälkeen tila pitää siistiä siihen kuntoon, kun se on ollut sinne tultaessa.

Taloyhtiön järjestysmääräyksissä on kattavat ohjeet yhteisistä pelisäännöistä.

Henkilökuntamme neuvoo ja opastaa mielellään, mikäli jokin asia jää askarruttamaan mieltänne.